Ohm Wall – Lansering 2024

Ifö Electrics belysningskollektion Ohm firar fem år med en ny vatten- och vädertålig porslinsarmatur på arm – för både interiörer och exteriörer.

 

Ifö Electric presenterar stolt nya Ohm Wall under 2024, ett tillskott till den omtyckta och prisbelönta belysningskollektionen Ohm som firar fem år. Ohm Wall är företagets första armatur monterad på arm, IP44-klassad med retrofit, framtagen för att harmonisera med både modern arkitektur, så väl som mer klassiska byggnader, hus och hem. Belysningskollektionen Ohm med sina mjuka linjer och strama silhuetter är designad av Kauppi & Kauppi och bygger vidare på företagets modulära tradition och unika tillverkning sedan 1934.

 

Ohm Wall 2024

Ifö Electric har en lång tradition av porslinsarmaturer för montage direkt på fasad, vägg eller i tak. Nyheten Ohm Wall på arm, skapar ett nytt motiv och gestalt i Ifö Electrics sortiment med sitt vertikala uttryck. Armaturen är elegant undermonterad på en arm av metall, en placering som framhäver och accentuerar det vackra porslinets glaserade yta på allra bästa sätt. Den nya metallkomponenten är sandgjuten i återvunnen aluminium och produceras i Sverige.

 

Ohm Wall erbjuder en stor variationsmöjlighet med sina två storlekar och valbara opal- och klarglas, framtagna för att passa många olika miljöer och situationer. Genom armaturens arm skapas en distans till den bakomvarande väggen eller fasaden. Resultatet blir en behaglig ljusbild, med ett mjukt graderat ljus som accentuerar den omgivande interiören eller exteriören. Ohm Wall är en ny IP44-klassad armatur designad för att vara flexibel i både användning och uttryck. En armatur som fungerar lika väl på fasader som i husets kök, badrum och sovrum.

 

”Vår vision var att formge en belysningskollektion med ett lågmält och tydligt formspråk, med förmåga att förbli relevant över lång tid. En funktionell och modulär design som kan passa många typer av miljöer och stilar, bortom trender. Vi har längtat efter nya Ohm Wall och belysningskvalitéerna som kommer med väggarmaturens vertikalitet, och är glada över det härliga samspelet och kontrasterna mellan beständigt porslin, lysande glas och sandgjuten aluminium.”Kauppi & Kauppi

 

 

Modularitet och funktionalitet

Varje Ohm-armatur är designad med modularitet i åtanke och delar porslinssocklar, glaskupor och bestyckningar. På så sätt binds både belysningskollektionen och de olika installationssituationerna samman. Porslinssocklarna finns i två storlekar, glaserade i svart eller vitt. Kuporna i opalglas finns i en låg variant för en kompaktare gestalt, och i en högre för en mer avlång silhuett. Klarglasen exponerar armaturernas vackert glaserade insidor och sprider ett varmt och vänligt ljus.

Porslinsarmaturer har en exceptionell beständighet. Sedan 1960-talet har armaturerna från Ifö Electric designats med modularitet i åtanke. Det innebär att alla tekniska komponenter kan monteras isär, rengöras, repareras eller uppgraderas. På så sätt kan armaturerna utvecklas i samspel med belysningstekniken och förbli relevanta även i framtiden.

 

Ohm Collection

Ifö Electrics belysningskollektion Ohm lanserade 2019, designad av Kauppi & Kauppi. En omfattande familj armaturer i pressat porslin, passande de flesta situationer och installationer – inomhus såväl som utomhus. En kollektion inspirerad av äldre porslinsisolatorer och kulodosor, och en hyllning till Skandinaviens idag enda kvarvarande producent av pressat porslin.

Belysningskollektion Ohm omfattar väderbeständiga och strilsäkra IP44-klassade armaturer för fasad, vägg och tak, men även värmebeständiga armaturer anpassade för bastu. Kollektionens mångsidighet gör Ohm till ett utmärkt val när man genom design och belysning vill binda samman olika typer av rum och rumsligheter, inne såväl som ute. Designerduon Kauppi & Kauppi har även introducerat Ifö Electrics första bordslampa, och företagets första IP44-klassade pendelarmatur inom samma belysningsserie.

 

Utforska Ohmkollektionen