Ohm Bastu

Ohm Sauna – en varmt välkommen porslinsarmatur från Ifö Electric, designad av Kauppi & Kauppi. Att utveckla belysning för den heta och fuktiga miljön i en bastu är en utmaning. Den senaste armaturen i Ohm-kollektionen är anpassad och certifierad för att klara just bastuns höga temperaturer. Den mjukt matta träinredningen och armaturens blanka porslinsyta kontrasterar varandra på ett vackert sätt. Ett fint samspel mellan material i det rum som ofta betraktas som hjärtat i ett spa – bastun – platsen för avkoppling och eftertanke.

Porslin, hetta & luftfuktighet

Det slitstarka pressporslinet med sina isolerande egenskaper är perfekt anpassad för den krävande uppgiften att belysa en fuktig bastu. Den varma och ångande atmosfären kommer inte att påverka eller förändra porslinets slitstarka yta. Inte heller kommer de stora temperaturväxlingarna, från kallt till extremt varmt på kort tid i många upprepade sessioner, att göra någon inverkan. Det glaserade porslinet är lätt att rengöra och enkelt att underhålla. 

Slimmat urval

Ett urval av Ohm-kollektionen är framtagna för installation i bastu. För tak och vägg finns vit- eller svartglaserad Ohm 100 med ett högt klarglas eller opalglas, utrustad med E27 glödlampfattning. Även den låga opalglasvarianten med G9-fattning presenteras för vägginstallationer. 

Armaturernas mjuka porslinsform utgör ett välkommet tillskott till företagets befintliga bastubelysningsutbud. Ett nytt användningsområde och en spännande utveckling för Ohm-kollektionen. De nya Ohm Sauna armaturerna gör det möjligt att låta de mjuka och återhållsamma Ohm-gestalterna belysa en hel wellnessinteriör. Tillsammans med de tidigare lanserade IP44-klassade pendlarna och armaturerna för våtutrymmenas väggar och tak är det enkelt att skapa ett intressant och enhetligt uttryck. 

För att underlätta användandet av bastuarmaturer har Ifö Electric även utvecklat ett sammanhållet sortiment av specialanpassade ljuskällor för E27-, E14-, GU10- och G9-fattningar. En hel serie dimbara lampor avsedda för den speciella bastumiljön.

Designers: Kauppi & Kauppi(Johan Kauppi och Nina Kauppi) / www.kauppikauppi.se Producent: Ifö Electric / www.ifoelectric.com  Bilder: © Kauppi & Kauppi