Ohm nominerad i Design S

Porslinsserien Ohm är nominerad i Design S – Swedish Design Awards, inte bara i en, utan i två kategorier! Fantastiskt roligt då Design S – Swedish Design Awards är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse som innefattar alla designdiscipliner. 

Svensk Form är initiativtagare och hela Sveriges designindustri står bakom. Utmärkelsen riktar sig till professionella designers, formgivare, arkitekter, enskilda utövare och företag som arbetar med design och form i vid bemärkelse.

Den första nomineringen för Ohm är i kategorin Industri- och produktdesign B2C

Den andra nomineringen för Ohm gäller kategorin Ljus & Belysning. 

Ohm är en familj porslinsarmaturer för inom- och utomhusmiljöer, för placeringar på vägg och fasad, i takoch på bord. Den första nya större kollektionen av Ifö Electric på över tio år, designad av Kauppi & Kauppi

De mjuka formerna och strama silhuetterna knyter an till företagets historia med inspiration av äldre tidersporslinsisolatorer och kulodosor. I familjen presenteras Ifö Electrics första bordslampor någonsin och även våra första vattentåliga pendladearmaturer som är godkända både för utomhusbruk och för våtutrymmen inomhus. 

På grund av coronapandemin hålls ingen prisgala för Design S – Swedish Design Awards 2020.Istället presenteras vinnare och nominerade bidrag i en utställning på Hallvägen 9 i Slakthusområdet iStockholm under perioden 1-13 december 2020. 

Vi håller tummarna och hoppas på vinst!

Designers: Kauppi & Kauppi(Johan Kauppi och Nina Kauppi) / www.kauppikauppi.se Producent: Ifö Electric / www.ifoelectric.com Bilder: © Kauppi & Kauppi