Ohm Pendel Outdoor

Ohm Pendel Outdoor, en ny väderbeständig hängande belysning som lyser upp verandan, bersån eller balkongen. 

Ohm Pendel som lanserades tidigare i år vidgade belysningskollektionen Ohm med sin vattentålighet, en funktion som gör det möjligt att installera hängande belysning även i badrum. En ovanlig egenskap hos pendlar, samtidigt som det är en nödvändighet när hängande belysning ska installeras i fuktiga miljöer så som badrum och wellness-interiörer. Årets andra lansering breddar pendelns användningsområde ytterligare. Ohm Pendel öppnar nu dörren till våra utomhusmiljöer – för att lysa upp altanen, trädgården eller terrassen. 

Ohm – en växande belysningskollektion

De mjuka konturerna och strama siluetterna har blivit en signatur för Ohm kollektionen. En familj armaturer passande för en bredd av miljöer och situationer. Att göra kollektionen flexibel i användning och uttryck, har varit en av de inspirerande utgångspunkterna för designduon Kauppi & Kauppi och produktutvecklingsteamet hos porslinsproducenten Ifö Electric. 

I belysningsfamiljen Ohm finns sedan tidigare vägg-, tak- och bordarmaturer i olika storlekar som lanserades under 2019, men även den IP44-klassade pendeln med tillhörande porslinstakskopp som presenterades tidigare i år. Ambitionen att vidga kollektionens användningsområden och strävan efter att få ut det mesta av det hållbara unika pressporslinsmaterialet sker successivt i linje med företaget långa tradition. 

Ohm Pendel för utomhusmiljöer

Nya Ohm Pendel Outdoor – en porslinsarmatur med högblank glaserad yta i vitt eller svart, IP44-klassad och väderbeständig. Kabeln och stickkontakten är gummibeklädd i svart och hela armaturen är redo att anslutas och hängas upp i alla tänkbara utomhusmiljöer där den fyller ett syfte. Designad för att placeras i favoritäppleträdet, över bord i ett trädgårdscafé eller på en veranda för att sprida ett mjukt välkomnande ljus. Den starka solen reflekteras i den skinande glasyren, men påverkar inte den slitstarka porslinytan. Regnet kan droppa och krusas på den väderbeständiga armaturen, utan att göra påverkan. 

”Vi ville att pendlarna skulle följa den långa företagstraditionen och med sin produktion av mångsidiga, IP-klassade armaturer – som kan vandra mellan olika typer av rum både inne och ute. På ett sätt speglar det även förhållandet vi har till våra bostäder idag – där vi allt mer blandar och suddar ut linjerna och de konventionella rumsdefinitionerna”, säger designer Nina Kauppi.

Designers: Kauppi & Kauppi (Johan Kauppi och Nina Kauppi) / www.kauppikauppi.se

Producent: Ifö Electric / www.ifoelectric.com

Foto: © Kauppi & KauppiVideolänk: https://vimeo.com/421593281