Ifö Electrics vårnyheter 2021

Ifö Electrics vårnyheter 2021 omfamnar den klassiska glödlampan och breddar den prisbelönta belysningskollektionen Ohm med disgn av Kauppi & Kauppi.

Armaturfamiljen Ohm växer och uppdateras. En ny stor och luftig gestalt med klarglas, designad för den klassiska E27-glödlampan presenteras i varianter för tak, väggar och bord. Därtill uppdateras serien med flera nya valbara ljuskällor, som tillsammans ger den redan stora kollektionen en ännu större funktionalitet.

Ohm är en serie porslinarmaturer för de flesta tänkbara situationer – såväl inomhus som utomhus. Designen av Kauppi & Kauppi är inspirerad av äldre tiders porslinisolatorer. Formgivningen är en hyllning till materialet och det sekellånga arvet hos Skandinaviens enda producent av pressat porslin. Sedan lanseringen 2019 har kollektionen fått en stor global uppmärksamhet och vunnit flertalet hedrande designpriser för sitt både samtida och klassiska formspråk.
 
Kollektionen omfattar nyskapande pendelarmaturer för installationer i badrum och trädgårdar, såväl som traditionella armaturer för vägg, tak och fasad – samt ett särskilt urval av armaturer specifikt anpassade för bastumiljöer. Serien omfattar även företagets första bordslampor, designade för att placeras på en armlängds avstånd på bord eller i fönster – som tillåter en närmare upplevelse av porslinets egenskaper och unika kvalité.
 
”När vi ritade den nya stora silhuetten i klarglas, såg vi en lätt och luftig gestalt framför oss. En armatur som verkligen framhäver det glaserade porslinets finaste egenskaper. En vänlig, varmt lysande och självklar inredningskompis”, berättar formgivarna Kauppi & Kauppi.
 
Vårnyheterna 2021 introducerar en helt ny stor silhuett i klarglas, utformad för E27-glödlampor som sprider ett välkomnande ljus. En gestalt som följer det övergripande programmet med armaturvarianter för fasader, väggar, tak och bord (Ohm 140/170 och Ohm Table 140/190). Även de tidigare lanserade versionerna i samma storlek, med matt opalkupa för att sprida ett milt diffuserat ljus, uppdateras med en lamphållare för E27-glödlampa (Ohm 140/170 och Ohm Table 140/190).
 
En ytterligare teknisk uppdatering omfattar de befintliga pendlarna med opalglas för inomhusbruk (Ohm Pendant 100/155 och 100/215). De finns nu tillgängliga med LED-modul, när en kraftfullare belysningslösning önskas. Slutligen blir Ohm 140/115 för vägg och tak, valbar med GX53 som ny alternativ ljuskälla. Alla nyheter fås i svart eller vit glasyr. Grå och brun glasyr finns på förfrågan.