Kauppi & Kauppi

Kauppi & Kauppi är en designerduo med rötter i norra och södra Sverige. Johan och Nina har båda en Magisterexamen från Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs Universitet. 2016 etablerades den gemensamma studion Kauppi & Kauppi i Sverige, efter några år utomlands i New York och Frankfurt.

Designstudion förhåller sig till design och kommunikation i alla skalor, från rumsliga projekt till taktila objekt i handens skala. I projekten löper intresset av att skapa kollektioner och strategiska produktfamiljer som en röd tråd genom deras arbeten. Studions designfilosofi präglas av sökandet efter en avskalad och återhållsam design, och ett högtidlighållande av de adderade värden som gör projekt unika och genuina. Inspirationen hittas ofta i kontrasterna, mellan norr och söder och i dynamiken mellan rofylld natur och pulserande stad.

Kauppi & Kauppis designmetod är utpräglat adaptiv och anpassas beroende på kontext, uppgift och samarbetspartners. Den speciella kreativa dynamik som uppstår i nära och engagerade samarbeten värderas högt, eftersom bra processer ger bra resultat. Oavsett projekt finns ett par viktiga frågor som de alltid bär med sig: – Vad bidrar vår design med, och vad rättfärdigar den?

Kauppi & Kauppi har vunnit flera prestigefulla internationella priser såsom Archiproducts Design Award, Muuuz International Award och en handfull German Design Award, för att nämna några av deras hedrande utmärkelser.

www.kauppikauppi.se