Ohm Pendant Outdoor By Ifî Electric, Design Kauppi & Kauppi 2020 (27)
Ohm Pendel Outdoor, en ny väderbeständig hängande belysning som lyser upp verandan, bersån eller balkongen.
 
Ohm Pendel som lanserades tidigare i år vidgade belysningskollektionen Ohm med sin vattentålighet, en funktion som gör det möjligt att installera hängande belysning även i badrum. En ovanlig egenskap hos pendlar, samtidigt som det är en nödvändighet när hängande belysning ska installeras i fuktiga miljöer så som badrum och wellness-interiörer. Årets andra lansering breddar pendelns användningsområde ytterligare. Ohm Pendel öppnar nu dörren till våra utomhusmiljöer - för att lysa upp altanen, trädgården eller terrassen.
 
Ohm – en växande belysningskollektion
De mjuka konturerna och strama siluetterna har blivit en signatur för Ohm kollektionen. En familj armaturer passande för en bredd av miljöer och situationer. Att göra kollektionen flexibel i användning och uttryck, har varit en av de inspirerande utgångspunkterna för designduon Kauppi & Kauppi och produktutvecklingsteamet hos porslinsproducenten Ifö Electric.
 
I belysningsfamiljen Ohm finns sedan tidigare vägg-, tak- och bordarmaturer i olika storlekar som lanserades under 2019, men även den IP44-klassade pendeln med tillhörande porslinstakskopp som presenterades tidigare i år. Ambitionen att vidga kollektionens användningsområden och strävan efter att få ut det mesta av det hållbara unika pressporslinsmaterialet sker successivt i linje med företaget långa tradition.
 
Ohm Pendel för utomhusmiljöer
Nya Ohm Pendel Outdoor – en porslinsarmatur med högblank glaserad yta i vitt eller svart, IP44-klassad och väderbeständig. Kabeln och stickkontakten är gummibeklädd i svart och hela armaturen är redo att anslutas och hängas upp i alla tänkbara utomhusmiljöer där den fyller ett syfte. Designad för att placeras i favoritäppleträdet, över bord i ett trädgårdscafé eller på en veranda för att sprida ett mjukt välkomnande ljus. Den starka solen reflekteras i den skinande glasyren, men påverkar inte den slitstarka porslinytan. Regnet kan droppa och krusas på den väderbeständiga armaturen, utan att göra påverkan.
 
”Vi ville att pendlarna skulle följa den långa företagstraditionen och med sin produktion av mångsidiga, IP-klassade armaturer - som kan vandra mellan olika typer av rum både inne och ute. På ett sätt speglar det även förhållandet vi har till våra bostäder idag - där vi allt mer blandar och suddar ut linjerna och de konventionella rumsdefinitionerna”, säger designer Nina Kauppi
Ohm Pendel Outdoor

2020-05-26

Designers: Kauppi & Kauppi (Johan Kauppi och Nina Kauppi) / www.kauppikauppi.se
Producent: Ifö Electric / www.ifoelectric.com
Foto: © Kauppi & Kauppi
Videolänk: https://vimeo.com/421593281
Ohm Pendant Outdoor By Ifî Electric, Design Kauppi & Kauppi 2020 (31)
Ohm Pendant Outdoor By Ifî Electric, Design Kauppi & Kauppi 2020 (18)
Ohm Pendant Outdoor By Ifî Electric, Design Kauppi & Kauppi 2020 (5)
En sockel, två kulörer och tre glas
Den stora Ohmfamiljen delar ett och samma glasprogram. Pendlarnas kupstorlek matchar tidigare lanserade Ohm Table, liksom armaturerna för vägg och tak. Tre valbara glaskupor binder samman pendelkollektionen med övriga armaturer i samma storlek, på så vis hålls produktionsresurserna på en genomtänkt nivå. Det vita opalglaset finns i två höjder; en variant för ett kort och sammanhållet utseende, och en variant för en mer sträckt silhuett. Klarglaset ger möjlighet att skapa ett individuellt uttryck, beroende på vilken ljuskälla som väljs från dagens breda utbud av uttrycksfulla glödlampor.
 
”Att utveckla en pendel för utomhusmiljöer skiljer sig mycket från att arbeta med andra armaturkategorier. Största skillnaden är att det inte finns någon baksida där saker kan döljas. Vi behövde komma på ett smart sätt att dölja tekniken för IP44-klassningen. Enkelt, snyggt och intuitivt var ambitionen, men också det svåraste att uppnå” säger produktutvecklare Adam Dennerkrans.
 
Produktionen sker utifrån ett långsiktigt hållbarhetsperspektiv. Belysningsarmaturerna är konstruerade så att alla komponenter är möjliga att ta isär och bytas ut vid behov. Om ljusteknikens förutsättningar skulle förändras i framtiden, kan nya insatser adderas. Det gör att armaturerna tillsammans med materialets egen hållbarhet, har förutsättningarna för att uppnå en exceptionellt lång livslängd, potentiellt längre än många byggnader. Varken vind, vatten eller starkt solljus förändrar den glaserade porslinsytan.
OhmPendantOutdoorByIfiElectricDesignKauppiKauppi202011
Klicka för att se
Ohm Sauna - en varmt välkommen porslinsarmatur från Ifö Electric, designad av Kauppi & Kauppi.
 
Att utveckla belysning för den heta och fuktiga miljön i en bastu är en utmaning. Den senaste armaturen i Ohm-kollektionen är anpassad och certifierad för att klara just bastuns höga temperaturer. Den mjukt matta träinredningen och armaturens blanka porslinsyta kontrasterar varandra på ett vackert sätt. Ett fint samspel mellan material i det rum som ofta betraktas som hjärtat i ett spa - bastun - platsen för avkoppling och eftertanke.
Ohm Bastu
Ohm Pendant Outdoor By Ifî Electric, Design Kauppi & Kauppi 2020 (18)
Ohm Pendant Outdoor By Ifî Electric, Design Kauppi & Kauppi 2020 (18)
Ohm Pendant Outdoor By Ifî Electric, Design Kauppi & Kauppi 2020 (18)

2020-05-26

Designers: Kauppi & Kauppi
(Johan Kauppi och Nina Kauppi) / www.kauppikauppi.se
 
Producent: Ifö Electric / www.ifoelectric.com
 
Bilder: © Kauppi & Kauppi
Porslin, hetta & luftfuktighet
Det slitstarka pressporslinet med sina isolerande egenskaper är perfekt anpassad för den krävande uppgiften att belysa en fuktig bastu. Den varma och ångande atmosfären kommer inte att påverka eller förändra porslinets slitstarka yta. Inte heller kommer de stora temperaturväxlingarna, från kallt till extremt varmt på kort tid i många upprepade sessioner, att göra någon inverkan. Det glaserade porslinet är lätt att rengöra och enkelt att underhålla.
 
Slimmat urval
Ett urval av Ohm-kollektionen är framtagna för installation i bastu. För tak och vägg finns vit- eller svartglaserad Ohm 100 med ett högt klarglas eller opalglas, utrustad med E27 glödlampfattning. Även den låga opalglasvarianten med G9-fattning presenteras för vägginstallationer.
 
Armaturernas mjuka porslinsform utgör ett välkommet tillskott till företagets befintliga bastubelysningsutbud. Ett nytt användningsområde och en spännande utveckling för Ohm-kollektionen. De nya Ohm Sauna armaturerna gör det möjligt att låta de mjuka och återhållsamma Ohm-gestalterna belysa en hel wellnessinteriör. Tillsammans med de tidigare lanserade IP44-klassade pendlarna och armaturerna för våtutrymmenas väggar och tak är det enkelt att skapa ett intressant och enhetligt uttryck.
 
För att underlätta användandet av bastuarmaturer har Ifö Electric även utvecklat ett sammanhållet sortiment av specialanpassade ljuskällor för E27-, E14-, GU10- och G9-fattningar. En hel serie dimbara lampor avsedda för den speciella bastumiljön.
Klicka för att se
Igen! Vi blir lika stolta och glada varenda gång det händer. Ohm-serien har fått
iF DESIGN AWARD. Idag skulle det varit prisutdelning i Berlin men på grund av läget i världen just nu så är den av förklarliga skäl inställd. Men! Vi kan inte komma på något bättre och finare sätt att spendera dagen på än att få dela nyheten med er. Vi tackar ödmjukast alla jurymedlemmar och iF DESIGN AWARD för det fina priset, för deras uppskattning av vår design och allt arbete som ligger bakom serien Ohm.
 
Att vara en av de utvalda som får pris bland alla de 7289 ansökningarna, från 56 länder, är verkligen fantastiskt fint. Ohm får sitt pris i kategorin Lighting.
 
Designen av Ohm står Kauppi&Kauppi för. Utveckling och produktion sker i Bromölla, Sverige.
 
iF DESIGN AWARD till Ohm-serien

2020-04-06

IFAWARD2020OhmCollection2
IFAWARD2020OhmCollection15
Under tiden som vi har gått över till LED i så gott som alla ljuskällor i Sverige har vi blivit medvetna om bekymret det ställer till för våra kunder med ljuskällor till bastu. LED-ljuskällorna klarar inte av de värmeförhållanden som finns i en bastu utan går helt enkelt sönder allt för snabbt. Det gäller både i de äldre bastuarmaturer som redan finns installerade i hem och offentlig miljö men givetvis även för nyproducerade bastuarmaturer.
 
Vi har därför tagit fram ett eget Ifö Electric-sortiment på ljuskällor som klarar de höga temperaturerna som blir i en bastu. I sortimentet finns glödlampor med E27- och E14-fattning och halogenlampor med GU10- och G9-fattning. De klarar alla en omgivningstemperatur på max 125° Celsius.
 
Se hela sortimentet av bastuljuskällor på tillbehörssidan.
 
Nytt i sortimentet: Bastuljuskällor

2020-04-06

Ljuskallormontage
Opur100Clearbastuwhite
Ohm Pendel är en ny armatur i Ifö Electrics stora Ohm-kollektion. Den första hängande IP44-klassade porslinsarmaturen i företagets sortiment – en pendel som klarar strilande vatten. En design som skapar nya möjligheter för var och hur pendlar kan placeras, samma armatur passar lika bra i badrummet, bistron som i sovrummet. Formgiven av Kauppi & Kauppi med inspiration från företagets historia och tradition av tidlös funktionalitet.
 
Ohm Pendel – för alla rum
Nya Ohm Pendel har egenskaper som gör den funktionell och attraktiv i en rad olika miljöer och situationer - från badrum, restaurangmiljöer till sovrum. Designad för att klara strilande vatten, gör att man kan tänka på ett nytt sätt, när man planerar belysning och inredningar. Pendeln ger inredaren och ljusdesignern möjlighet att placera hängande porslinsbelysning även i badrum, spa och andra interiörer där installationen behöver vara IP44-klassad.
 
”Vi ser Ohm Pendel som en armatur för nästa generations badrum, som mer börjar likna vardagsrum. Designen får gärna uppfattas som både klassisk och samtida, innovationen uppstår i möjligheten till nya typer av placeringar. En porslinarmatur som gärna får ta plats i alla sorters rum - där den fyller ett syfte ”, säger designern Nina Kauppi
 
Utöver installationer i badrum, passar de mjuka formerna och strama silhuetterna lika självklart in i en rad andra interiörer och sammanhang. I en loungemiljö kan en grupp pendlar används för att skapa en lekfull lysande gruppering, samtidigt som enskilda pendlar hängande över restaurangbord blir behagliga ljuspunkter. I ett sovrum kan Ohmgestalten skapa en mysig nedtonad atmosfär, som pendlad sänglampa.
Ifö Electric lanserar Ohm Pendel

2020-03-09

Förra veckan fick vi vara med om inte bara en utan två prisutdelningar!
På Stockholm Furniture & Light Fair hölls för andra året i rad prisutdelning för Hemljus Designpris och i år vann
vi med serien Ohm! Så fint.
I juryn satt
o Kai Piippo, ljusdesigner och designchef på ÅF Lighting
o Ulrika Gabrielsson Kantermo, sortimentsansvarig på Norrmalms El
o Hemljus vd Mikael Castanius.
 
Motiveringen till vinnaren av Föreningen Hemljus Designpris 2020 lyder:
”Med en tidlös design har man skapat ett fint tillägg till sortimentet. Med sina rena, sobra former passar produktserien
i de flesta miljöer. Tack vare mycket bra materialval präglas serien av en exklusiv känsla av hantverk och tradition.
En framtida storsäljare.”
 
Stort tack till både Hemljus och juryn för det fina priset!
Prisutdelning x 2
HemljusDesignpris

2020-02-14

Foto: Team Lutz Sternstein / Christof Jacob / Manuel Debus

Bild från prisutdelningen. Hemljus Designpris.

HemljusDesignpris1
Ett par dagar efter prisutdelningen i Stockholm var det dags för prisutdelning av German Design Award 2020 där Ohm vann priset GOLD i produktgruppen ”Lighting”. Inför hundratals åskådare fick vi tillsammans med andra oerhört duktiga företag och designers som också var prisvinnare ta emot det efterlängtande priset tillsammans med Kauppi & Kauppi som står för formgivningen av serien.
 
Juryns motivering
The weatherproof IP44 Ifö Ohm luminaire series not only impresses with its clear, timelessly elegant design, which creates a beautiful silhouette, but also with its versatility in indoor and outdoor use. Constructed from a cylindrical, gently rounded porcelain body inspired by classic ceramic insulators and sockets and a shade of opal or clear glass as a counterpart, the luminaires have a pleasant, sleek appearance. The high quality craftsmanship, which can be seen in the series and which can also be felt thanks to the ceramics used, is impressive.
 
A series of luminaires, cleanly designed down to the last detail, which interprets classic Scandinavian design in a modern way, which produces a beautiful, pleasant light and which blends harmoniously into many environments and living styles, whether as wall, ceiling, façade or table luminaires. These luminaires have what it takes to become a new classic.
 
Ohm har fått flera utmärkelser för sin design och vi är ödmjukt tacksamma och väldigt glada.

Prisutdelning x 2

fortsättning

GermanDesignPris
Producent: Ifö Electric / www.ifoelectric.com
Kontakt: Annika Bengtsson / +46 (0)456 - 265 01 / annika.bengtsson@ifoelectric.com
 
Designers: Kauppi & Kauppi (Johan Kauppi och Nina Kauppi) / www.kauppikauppi.se
Kontakt: Nina Kauppi / press@kauppikauppi.se
En sockel, två kulörer och tre glas
Ohm Pendel är glaserade i svart eller vitt med matchande textilkabel. Utrustad med en klassisk E27-fattning eller G9. Både pendeln och den tillhörande takkoppen i porslin är IP44-klassad. Det innebär att IP-klassningen har tagits ett steg längre än vanligt - eftersom lösningen även säkerställer hela installationen mot tak.
 
”Att göra Ohm Pendel säker för strilande vatten och fullt ut certifierad, utan att kompromissa med designens avskalade enkelhet, har varit en utmaning. De nya tekniska lösningarna och verktygen för porslindelarna har inneburit ett omfattande arbete, men som är väl värt mödan eftersom porslinsarmaturerna kommer att hålla i årtionden”, säger produktchef Måns Kiaer.
 
Den stora Ohmfamiljen delar ett och samma glasprogram. Pendlarnas kupstorlek matchar tidigare lanserade Ohm Table, liksom armaturerna för vägg- och tak. Tre valbara glaskupor binder samman pendelkollektionen med övriga armaturer i samma storlek, på så vis hålls produktionsresurserna på en genomtänkt nivå. Det vita opalglaset finns i två längder; en variant för ett kort och sammanhållet utseende, och ett långt glas för en mer sträckt silhuett. Klarglaset ger möjlighet att skapa ett individuellt uttryck, beroende på vilken ljuskälla som väljs från dagens breda utbud av uttrycksfulla glödlampor.
 
En unik och avancerad produktion
Ifö Electric, den enda producenten av pressat porslin i Skandinavien, använder en avancerad produktionsteknik. Pressverktygen består av en positiv och negativ del. Tillsammans formar de ett hålrum där porslinsgranulaten, med en fuktighet på 15%, pressas samman i ett enda tryck av en hydraulisk press.
 
”Att pressa porslin är den överlägset mest utmanande produktionsteknik vi fått inblick i som designers. Bakom varje pressad detalj ligger ett gediget arbete och utveckling. De stora investeringarna och produktens långa livslängd medför ett särskilt ansvar för oss designers. Ett långsiktigt perspektiv måste finnas med, inte bara i funktioner och lösningar, utan även i form och uttryck”, berättar Nina Kauppi
 
Verktygsuppsättningarna är mycket komplexa och kan mest liknas vid ett urverk med kugghjul, spår och gängtappar. När porslindelarna är pressade, glaserade och brända i hög temperatur, sätts de samman och tätas med packningar på ett sätt som möjliggör en IP44 klassning av den färdiga armaturen.
 
”Vår design bidrar med mjuka former till sortimentet, något som delvis är visuellt, hur glasyrens lyster återspeglas i de rundade silhuetterna. Men framför allt har vi velat tillföra en sensorisk och taktil dimension till produkterna. Att den avancerade industriproduktionen även kan upplevas med handen. Relationen vi skapar till objekt genom handen, är viktig”, fortsätter Nina Kauppi
 
Produktionen sker utifrån ett långsiktigt hållbarhetsperspektiv. Belysningsarmaturerna är konstruerade så att alla komponenter är möjliga att ta isär och bytas ut vid behov. Om ljusteknikens förutsättningar skulle förändras i framtiden, kan nya insatser adderas. Det gör att armaturerna, tillsammans med materialets egen hållbarhet, har förutsättningarna för att få en exceptionellt lång livslängd. Varken vind, vatten eller starkt solljus förändrar den glaserade porslinsytan.
KK06135JK
KK06628JK
KK06402JK
KK06391JK
KK05235JK
KK04407JK
KK04817JK
About the iF DESIGN AWARD
For 67 years, the iF DESIGN AWARD has been recognized as an arbiter of quality for exceptional design. The iF label is renowned worldwide for outstanding design services, and the
iF DESIGN AWARD is one of the most important design prizes in the world.
 
Klicka här för att besöka Kauppi&Kauppi
 
Klicka här för att se familjen Ohm
GDA2020IconicLandscape1
OHMByIfoElectricDesignKauppiKauppi3
OHMByIfoElectricDesignKauppiKauppi1
Ohm har gjort det igen! I designtävlingen German Design Award 2020 vann Ohm-serien utmärkelsen GULD. Vi är omåttligt glada och stolta över detta och så glada att äntligen kunna dela nyheten med er.
Under Light+Building kommer Ohm-serien att finnas till beskådan tillsammans med alla andra guld-nomineringar på mässan. Samtidigt som vi givetvis också finns på plats med både Ohm och våra andra armaturserier i hall 1.1 Monter A:10.
 
JURYNS MOTIVERING
The weatherproof IP44 Ifö Ohm luminaire series not only impresses with its clear, timelessly elegant design, which creates a beautiful silhouette, but also with its versatility in indoor and outdoor use. Constructed from a cylindrical, gently rounded porcelain body inspired by classic ceramic insulators and sockets and a shade of opal or clear glass as a counterpart, the luminaires have a pleasant, sleek appearance. The high quality craftsmanship, which can be seen in the series and which can also be felt thanks to the ceramics used, is impressive.
 
A series of luminaires, cleanly designed down to the last detail, which interprets classic Scandinavian design in a modern way, which produces a beautiful, pleasant light and which blends harmoniously into many environments and living styles, whether as wall, ceiling, façade or table luminaires. These luminaires have what it takes to become a new classic.
 
The German Design Award directly contributes to the overall commercial success. Prizes will only be awarded to projects that truly represent pioneering contributions to the German and international design landscape. The highly esteemed, international jury guarantees this. The German Design Award identifies and presents unique design trends: a competition that advances the design oriented scene.” – German Design Award

Ohm - Vinner guld i German Design Awards 2020

2019-12-12

OHMByIfoElectricDesignKauppiKauppi30
OHMByIfoElectricDesignKauppiKauppi5
OHMByIfoElectricDesignKauppiKauppi28
Pressrelease
Ohm - en ny stor kollektion porslinsarmaturer för inom- och utomhusmiljöer designad av Kauppi & Kauppi för Ifö Electric. Lanseras av Ifö Electric på Stockholm Furniture & Light Fair 2019
 
Ohm är en familj porslinsarmaturer för inom- och utomhusmiljöer, för placeringar på vägg och fasad, i tak och på bord. Den första nya större kollektionen av Ifö Electric på över tio år lanseras under Stockholm Furniture & Light Fair i februari 2019, designad av Kauppi & Kauppi. De mjuka formerna och strama silhuetterna knyter an till företagets historia med inspiration av äldre tiders porslinsisolatorer och kulodosor. I familjen presenteras Ifö Electrics första bordslampor någonsin.
 
Ohm - en ny belysningskollektion
När Kauppi & Kauppi designade den nya kollektionen Ohm ville de hylla materialet, produktionen och den hundraåriga traditionen hos Ifö Electric, Skandinaviens enda producent av pressat porslin.
 
“Vi blev fascinerade och hänförda av de mjuka formerna hos isolatorer och kulodosor, några av de första produkterna som tillverkades av företaget. Vi ville låta de rundade silhuetterna komma tillbaka i sortimentet genom att skapa någonting nytt som bar med sig lite av den identiteten. Fascinationen handlade inte bara om estetik, de mjuka formerna visade sig också vara funktionella, bland annat för glasens förmåga att sprida jämnt ljus”, berättar designern Nina Kauppi. Inspirationen från industriporslin resulterade i en kollektion belysningsarmaturer för väggar, fasader och tak. Som ett komplement till Ifö Electrics traditionella modeller, har de också designat den första bordslampan i företagets historia, med målet att tillåta en närmare relation till porslinsarmaturer. I motsats till den övriga kollektionens armaturer för fasta montage, är den nya familjemedlemmen designad för fria placeringar på en armlängds avstånd på bord, vid sängen eller i fönster.
 
“Vi ville skapa en belysningsfamilj med ett återhållsamt och vänligt uttryck. I våra tankar föreställde vi oss en sorts standardarmatur som naturligt kunde smälta in i en rad olika miljöer, med en form som kunde hålla över tid”, säger Nina Kauppi.
 
Den första Ohmlanseringen omfattar två storlekar på porslinssocklar i högblank vit eller svart glasyr. Olika glaskupor skapar harmoniska silhuetter med antingen låg eller hög profil, i matt opal eller klarglas. Den större delen av kollektionen, för installationer på väggar, fasader och tak är IP44-klassad, vilket betyder att armaturerna klarar strilande vatten och kan användas i badrum såväl som utomhus. Armaturerna kan bestyckas med ett urval av olika ljuskällor som LED-moduler, G9 eller traditionella E27-fattningar, beroende på önskemål. Om behovet förändras över tid, kan de redan installerade socklarna lätt utrustas med en annan typ av ljuskälla. Bordslamporna i Ohmfamiljen är IP20-klassade, med en träfot i ask och textilkabel med dimmer.
 
En hundraårig historia av porslinstillverkning
Ifö Electric är välkänt för sin porslinsproduktion i södra Sverige. Företagets historia startade i början av 1900-talet inte långt ifrån Ivön, där kaolinlera bröts. Företaget har spelat en viktig roll i svensk industrihistoria med sin produktion av isolatorer, säkringar, kulodosor, och hållbara porslinsarmaturer. Belysningsarmaturerna har blivit skandinaviska klassiker och känns igen i många hem och offentliga miljöer. Armaturer designade av Sigvard Bernadotte på 60-talet, Knud Holscher på 80-talet och av Duoform på 00-talet är fortfarande populära och i produktion.
 
Den unika produktionsmetoden att pressa porslin ger en hög precision, ihop med en enastående hållbarhet och isolerande egenskaper i materialet - något som passar perfekt för elektrotekniska produkter. Tekniken är svår att bemästra och kräver stor kunskap och hantverksmässighet i alla steg; konstruktion, verktygsframtagning och produktion. Finkalibrering av pressverktygen innan pressning är nödvändig - precis som en orkester stämmer sina instrument före en konsert, går verktygsmakaren igenom och sätter samman pressverktygen. Småkornigt lergranulat med 15 % fuktighet används i processen, där en hydralpress formar hela porslinssockeln med alla detaljer och gängor, i en enda pressning. Torkningen och bränningen av leran gör att socklarna krymper - med bibehållen precision i alla detaljer. Resultatet blir en fantastisk porslinskvalitet med en glaserad yta som inte påverkas av vind, vatten eller starkt solljus.
 
“Vi har reflekterat mycket över begreppet tid i projektet. Vår designprocess i arbetet med Ohm betraktar vi gärna som ’Slow Design’. Konstruktion, verktygsframställning och förberedelser för att pressa porslin tar tid, och får lov att ta tid. Det är stora investeringar och ansträngningarna görs utifrån ett långsiktigt helhetsperspektiv. När produkterna väl är färdiga kommer de att produceras och brukas under lång tid. Porslinsarmaturer överlever både stilar och trender med en potentiellt längre livscykel än många byggnader. En lång produktlivslängd har alltid tilltalat oss. En aspekt på hållbarhet som borde diskuteras mer”, säger designern Johan Kauppi.
 
Producent: Ifö Electric / www.ifoelectric.com
Contact: Annika Bengtsson / annika.bengtsson(@)ifoelectric.com
Designers: Kauppi & Kauppi (Johan Kauppi and Nina Kauppi) / www.kauppikauppi.se
Kontakt: Nina Kauppi / nina(@)kauppikauppi.se
 
••
Video Link: https://vimeo.com
Animation & musik: Kauppi & Kauppi
OHMByIfoElectricDesignKauppiKauppi15

Ohm av Kauppi & Kauppi

GDA19HOSPECIAL4C
Statement of the jury
 
With its clear and simple design and excellent technical attributes, this luminaire blends harmoniously into many environments and provides superb quality contemporary lighting.

German Design Award för Opus 140/100

Ifösajt 2019

Nyhetsarkivet

We are proud to announce that Opus 140/100 has once again received a prestigious award, this time a Special mention in the German Design Award in the category Lighting.
 
“The German Design Awards are the international premier prize awarded by the German Design Council. Its goal: to discover, present, and honour unique trends in design. Every year, high calibre entries in the fields of product and communication design are honoured, each of which blazes new trails in the international design landscape. The German Design Awards, launched in 2012, are among the most prestigious design competitions worldwide and have an excellent reputation far beyond specialist circles.
 
The German Design Awards apply the highest standards in selecting the award winners. In an elaborate nomination process, panels of experts of the German Design Council nominate only products and communications design projects that demonstrably distinguish themselves by their design quality to participate in the competition.
 
The jury for the German Design Awards 2019 is composed of design experts from industry, academia and science as well as the design industry. All jury members are recognised experts in their fields.”
 
Read more here! www.german-design-award.com
The Awarded Opus 140 LED
LED module: 10W
Class: IP44
Use: Ceiling/Wall
Shade Ø: 138 mm, matt opal
Colour: White, Grey, Black
VITFrilagd
item33
item34
Design Plus powered by Light + Building is a seal of quality for products demonstrating future viability, innovative design and energy efficient technology. Values that stand for Light + Building as the world's leading trade fair for architecture and technology. A highly qualified jury of experts evaluates among other things:
 
• Design: design quality, choice of materials, usability (universal design)
• Ecology: energy efficiency, sustainability (use of resources), durability
• Technology: innovation, function, technical quality and integrative ability
 
This year 222 products from 26 countries entered the competition.
Only 39 products were awarded and one of these was Opus 140 LED.
 
We say thank you for the appreciation of Premium Swedish Design.
LBDesignPlus4c
Opus ute pÜ taket 20171006
VITFrilagd1
item35
item36
LED module: 10W • Class: IP44 • Use: Ceiling/Wall • Shade Ø: 138 mm, matt opal • Colour: White, Grey, Black

2018-10-26

2018-01-17

Design Plus Award for Opus 140/100

OHMByIfoElectricDesignKauppiKauppi32
OHMByIfoElectricDesignKauppiKauppi41
OHMByIfoElectricDesignKauppiKauppi42

2019-02-03

instagramlogo2
memberofarchitonicdesignarchitecture2
Foreningenhemljuslogocmyk2
pinterest2
SCABSve3
Vi värnar om din persoliga integritet och det är viktigt att du känner dig trygg i vår behandling av dina personuppgifter.
Läs mer...
Ifö Electric AB • Besöksadress: Fågel Fenix väg 12 • 295 31 Bromölla • Tel: +46 (0)456 265 00 • Fax: +46 (0)456 265 55 • Mail: info(@)ifoelectric.com • Order: order(@)ifoelectric.com • Postadress: Box 116 • 295 22 Bromölla. Sweden
LIInBug
PressreleaseHideaway

I natursköna Åhus, mitt i byn och precis bredvid ån ligger anrika Åhus Gästgivaregård med anor från tidigt 1700-tal. I ett unikt projekt mellan Ateljé Lyktan och Åhus Gästis, som det heter i folkmun, har åtta rum byggts om tillsammans med flera andra partners. Ifö Electric är en av dem och står för all belysning till badrummen. Lena Nyholm som är inredningsdesigner och står för utformningen av rummen har skapat en känsla som påminner om Alice i underlandet, där varje dörr leder in till en ny värld. Allt är utbytt, men den gamla charmen med synliga takbjälkar och små krypin finns kvar. Varje badrum har fått särskilt utvalda armaturer från oss för att passa in med den övriga stilen.

Pressrelease, klicka för att läsa mer!

Rum156
Rum144
Rum95
Rum115
SmurfitKappa

Som ett led i vår produktutveckling har vi tittat på våra emballage och gjort ett stort arbete med att successivt byta ut våra förpackningar. Tillsammans med Smurfit Kappa har vi kommit fram till en lösning som inte bara ger en förbättrad kvalité som vi hoppas skall ge oss färre transportskador, utan som också ger en långsiktig besparing och en förenkling vid packning. En så pass bra lösning att Smurfit Kappa ville skriva om det i sin egen tidning.

Ohm är en av finalisterna i AZ Awards 2019, awards.azuremagazine.com. Vi är så oerhört glada och stolta över både detta och vårt samarbete med Kauppi & Kauppi, www.kauppikauppi.se som står för designen av hela Ohm-serien.

AZ Awards är en internationell arkitekt- och designtävling arrangerad av Azure Magazine, www.azuremagazine.com Ohm är en av de fyra finalisterna i kategorin Lighting Fixtures och är i mycket gott sällskap. Sammantaget har AZ Awards 68 finalister i olika kategorier, utvalda bland 1175 ansökningar från 50 länder. Vinnarna meddelas på AZ Awards gala som hålls i Toronto, Canada, fredagen den 21 juni.

2019-04-05

FramsidaOHM
AZAwards2019Finalist

Finalist i AZURES 2019 AZ Awards

2019-05-20

Åhus Gästgivaregård

2019-05-15

En lysande idé

The ScanStar-jury motivation to the award is: “The “Bright idea” is a packaging that makes it possible to transport heavy and brittle products together. In this case, it is a lamp consisting of a heavy ceramic socket and a crisp glass. When the jury took a first look at this solution the impression was that it was “nothing special” but with a closer look there was a change. It is a very simple solution, but a solution that solves several problems. The customer used to have ten pack sizes, with this solution three is enough. The packaging has a very rigid construction with “slot-in” inserts that divides it into sections. One other novelty is that the packages are packed lying down next each other in the transport box, avoiding a lot of stress. The result is a cost saving solution with less damages of the products transported and a better sustainability profile.”